Suriyeli silahlı muhalif gruplar, Batı Kürdistan’ın (Rojava) Afrin kenti çevresindeki bahçe ve ormanlardaki ağaçları kesmeye devam ediyor. Yerel kaynaklar, ağaçları kesenlerin Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu (SMO) bünyesinde faaliyet gösteren Sultan Murad Tümeni mensupları olduğunu belirtiyor.
Türkiye’yi yöneten devlet yapısının tamamen bir terör yapısı olduğunu ve hem insanlarımızı, hem milli servetimizi, hem de doğamızı terörize ettiklerini hepimiz zaten biliyoruz.
Bu da onların yapmaya alışık oldukları çirkefliklerden bir tanesidir. Dünyanın gözleri önünde zulüm, barbarlık ve tahribat yapılıyorken biz Kurdler ciddiyetle sorunumuzun çözümüne yönelik kendi welatımızı kendimiz yönetmeyi başarmak zorundayız.
İnsanlarımızı, milli servetimizi, insanlarımızın ve doğamızı korumak adına kendi devletimizi kendimiz yönetmeyi başarmak zorundayız.